Emigracioni tkurr popullsinë shqiptare, jemi vetëm 2.6 milion…

Popullsia  shqiptare eshte tkurrur, qe pas renies se regjimit komunist.

Nga 3.2  milion banore te regjitruar ne vitin 1989 , ne 2018 te dhenat  e Instat tregojne se numri i popullsise eshte ulur ne 2.6 milion.

Ekspert Arjan Gjonca pohon se kjo levizje ka sjelle plakjen e popullsise ndaj sipas tij, duhen marre masa per te rikthyer te rinjte.

Por vec faktorit te emigrimit ne tkurrjen e popullise ka ndikuar  edhe lindshmeria e ulet si dhe numri i larte i aborteve.

Nderkohe ekpspertet e kombeve te bashkuara e shohin tkurrjen e popullsise si nje fenomen te pashmangshem jo vetem ne shqiperi por dhe ne vende te tjera.

Leave a Reply