“Forcat çlirimtare kundër Asadit, s’janë radikale!”

“Forcat çlirimtare kundër Asadit, s’janë radikale!” Kështu deklaronte Sulejman Rexhepi në një intervistë në EVROPA E LIRË, më 01 qershor, 2013.

Celulat e para të ISIS-it ai do t’i quajë “forca të reja demokratike” që po luftojnë kundër forcave të Asadit në Siri. Sulejman Rexhepi në mënyrë naive akuzon duke thënë se këta luftëtarë të “forcave demokratike” nuk janë radikalë, sepse “prapa tyre qëndron komplet Aleanca, komplet SHBA-ja”. Për më tepër ja një fragment nga ajo intervistë naive e Mulla Sules, të cilën madje nuk e ka përfshirë në Kompletin e shkruar enkas për të “PËR FE DHE ATDHE”:

Sulejman Rexhepi: Forcat çlirimtare kundër Asadit, s’janë radikale

Ditë më parë është raportuar se një i ri nga Gostivari i Maqedonisë është vrarë në luftën e Sirisë. Kryetari i Bashkësisë Islame në Maqedoni, Sulejman Rexhepi, thotë për Radion Evropa e Lirë se ky i ri, si dhe shqiptarë të tjerë eventualë, u bashkohen vëllezërve të tyre sirianë që synojnë të çlirohen nga kthetrat e një sistemi totalitar.

EVROPA E LIRË
Pasi humbi jetën i riu shqiptar nga Gostivari në luftimet në Siri, keni informacione se kush është ky djalë?

SULEJMAN REXHEPI
Që nga momentet e para kur dëgjuam, këtë çështje e trajtuam me një interes të veçantë, dhe menjëherë kontaktuam me bazën tonë në qytetin e Gostivarit, përkatësisht me myftiun tonë të Gostivarit. Menjëherë vërejtëm atë se ky person është i njohur për të gjithë në këtë qytet, sepse Gostivari nuk është ndonjë qytet i madh që të mos njihen njerëzit.

Në këtë drejtim, të gjithë janë të habitur nga fakti se ai person nuk ka pasur ndonjë të kaluar dhe aq të pastër sipas parimeve islame, do të thotë ka konsumuar alkool, punë që islami e ndalon, dhe përnjëherësh ai të bëhet radikal do të thotë të kalojë në strukturat e Al Kaidës, mendoj se është shumë e palogjikshme, shumë pa mend.

Prandaj, e gjithë ajo që thuhet rreth atij të riu, nuk e përjashtoj mundësinë se mund të ketë edhe të tjerë, është fakt se ata, duke i parë skenat e ndryshme, torturat që i bën pushteti sirian ndaj qytetarëve të Sirisë ku ka një opozitë, është evidente një oponencë revolucionare që synon që sistemit të dëmshëm aktual t’ia përfundojë mandatin përfundimisht. Ata quhen forca të reja demokratike dhe pjesëmarrja e këtij të riu, eventualisht edhe të tjerë, gjendet në anën e demokracisë. Do të thotë, u janë bashkangjitur vëllezërve të tyre për t`i çliruar nga kthetrat e një sistemi totalitar siç është sistemi i Asadit.

Njëherësh nuk mund t`i quajmë ata radikalë, pasi ata janë pjesë në strukturën e ushtarëve, gjegjësisht forcat ushtarake perëndimore. Do të thotë atëherë do të duhej të akuzohet komplet aleanca, do të duhej të akuzohej komplet SHBA-ja, sepse ata të rinj janë në radhët e tyre dhe u janë bashkuar njerëzve, të cilët luftojnë për t’u rehatuar një herë e përgjithmonë nga sistemi totalitar i Sirisë.

https://www.evropaelire.org/a/25003904.html

Leave a Reply