Karaxhovski: Maqedonia është në kulmin e epidemisë

Kryetari Kryetari i Komisionit për Sëmundjet Infektive, Zharko Karaxhovski për “TV24” sqaron se ata po konsiderojnë të gjitha masat përfshirë mbylljen e plotë lokale, rajonale dhe madje edhe të plotë të vendit.

“Së pari, le të shohim nëse masat e reja që janë miratuar do të japin rezultate. Është më e lehtë të propozosh karantinë në të gjithë territorin”, tha Karaxhovski.

Ai tha se personat më të infektuar zakonisht janë midis moshës 20 dhe 40, dhe se ata janë ata që përhapin virusin.

“Maqedonia është në kulmin e epidemisë. Sistemi shëndetësor i Maqedonisë nuk është i dimensionuar që të kemi përhapje të më shumë epidemive në të njëjtën kohë, dhe as nuk mund t’i përgjigjemi kësaj”, thotë kryetari i Komisionit për Sëmundjet Infektive.

Leave a Reply