Kërcënimi ushtarak i Iranit, SHBA nuk mund të mbrohet nga gjithçka dhe gjatë gjithë kohës

Irani është betuar për të goditur ushtrinë amerikane në shenjë hakmarrjeje për vrasjen e gjeneralit të saj të lartë.

Në një intervistë ekskluzive për CNN të dielën, Gjeneral Major Hossein Dehghan – këshilltar ushtarak i Udhëheqësit Suprem të Iranit, Ayatollah Ali Khamenei – tha se përgjigjja e Teheranit ndaj sulmit me avionë mbi Qasem Soleimani në Bagdad javën e kaluar do të ishte që të goditeshin drejtpërdrejt “vendet ushtarake” amerikane.

Nga Singapori në Xhibuti dhe Bahreini deri në Brazil, sot SHBA operon me rreth 800 baza ushtarake – më shumë se çdo komb tjetër. Qindra instalime të tjera, të mëdha dhe të vogla, ekzistojnë në territorin e SHBA-së.

Madje çdo ushtar, marinar, avion apo marine – mund të jetë një objektiv i jonë. Me sa duket kjo mund të përfshijë gjithashtu anije të marinës amerikane në det, aeroplanët e Forcave Ajrore të SHBA-së në aeroporte ose në qiellin e botës.

“Ka shumë mënyra për të goditur personelin amerikan, dhe ju nuk mund t’i mbroni ata të gjithë”, tha Carl Schuster, një ish drejtor i operacioneve në Qendrën e Përbashkët të Inteligjencës të Komandës së Paqësorit.

Leave a Reply