Ambasada amerikane paralajmëron rrezik nga sulmet terroriste në Kosovë

SHBA këshillon qytetarët e saj në Kosovë që të tregohen të kujdesshëm, duke marrë shkas nga ngjarjet e ndodhura ditët e fundit. Ambasada amerikane ka paralajmëruar rreziqe nga sulme terroriste në Kosovë.

“Mbajeni në dijeni të profilit tuaj në publik dhe mos e tërheq vëmendjen te vetja si amerikane.
Shqyrtoni planet tuaja personale të sigurisë: Kriminelët dhe terroristët mund të monitorojnë lëvizjet tuaja. Ndryshoni rrugën dhe kohën e lëvizjeve tuaja për t’u bërë një objektiv më i paparashikueshëm.
Jini të vetëdijshëm për mjedisin tuaj: Identifikoni vendndodhjen e daljeve emergjente dhe të shërbimeve të sigurisë kur ndodheni në vende publike.

Shmangni turmat / demonstrimet: Nëse jeni në një zonë ku grumbullohet një turmë (festim, demonstrim, etj.), Përpiquni të largoheni nga zona ose, për të paktën, të shkoni në buzë të turmës ku mund të largoheni nëse është e nevojshme. Qëndroni të vëmendshëm në vende të frekuentuara nga turistët. Monitoroni mediat lokale për përditësime. Monitoroni mediat sociale, njoftime televizive dhe radio, ose udhëzime nga Ambasada ose Konsullata e SHBA-ve më e afërta”, thuhet në njoftimin e ambasadës./BW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *