Arrestohet një serb për krime lufte në Bosnje

Pjesëtarët e Agjencisë për hetime dhe mbrojtje të Bosnjë dhe Hercegovinës arrestuan sot në rajonin Vlasenica Slaxhan Pajiq, i dyshuar për krime lufte në Bosnjë.

Pajiq (1970), i lindur në Loznicë, dyshohet se mori pjesë në një numër të madh dhunimesh dhe keqtrajtimesh seksuale të një femre boshnjake dhe një të miture tjetër.

Ai akuzohet edhe për sjellje jo njerëzore dhe torturim të civilëve të robëruar, meshkujve të nacionalitetit boshnjak në hapësirat e stacionit policor në Vlasenica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *