Britania e Madhe kërkon ngritjen e Byrosë së Hetimit

Drejtori i Policisë së Shtetit, Haki Çako priti në një takim Ambasadorin e Britanisë së Madhe në Shqipëri, Nicholas Cannon.

Në takim u vlerësuan marrëdhëniet dhe bashkëpunimi mes dy vendeve tona në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit, ndërsa Cannon ka mbështetur Byronë e Kombëtare të Hetimit.

“Ju duhet që ta ngrini atë duke kapërcyer pengesat ligjore që t’ju ndihmojmë  me asistencë. Ne besojmë se ngritja e Byrosë së Hetimit do t’i japë një shtysë luftës kundër korrrupsionit” – tha ambasadori.

Drejtori i Policisë së Shtetit u shpreh se po punohet për të gjetur një zgjidhje ligjore pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese që shfuqizoi kapitullin e Byrosë Kombëtare të Hetimit në Ligjin e Policisë, duke i mbetur bindjes për të ngritur këtë strukturë sipas modeleve më të mira të partnerëve.

Çako shtoi se Policia Shqiptare është në një proces ristrukturimi dhe po i kushtohet vëmendje luftës anti- terror, duke ngritur një Drejtori të posaçme.

Ambasadori Cannon ka  vlerësuar ngritjen e strukturave antiterror dhe ka theksuar faktin se ristrukturimi nuk duhet të mbetet në një institucion të vetëm, por  është kompleks dhe përfshin një sërë hallkash që duhet të funksionojnë bashkë, si Polici, Prokurori e Gjykatë.

Leave a Reply