Putini-Thaçit: Nëse Kosova e Serbia arrini marrëveshje, Rusia ju mbështet

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, i cili po qëndron në Paris, është takuar edhe me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin.

Ai në rrjetin social Twitter, ka thënë se kanë biseduar për dialogun Kosovë-Serbi.

“Me presidentin rus Putin, u përqendruam për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë dhe arritjes së një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse dhe të detyrueshme. Për këtë temë, Putini ishte i qartë. ‘Nëse ju (Kosova dhe Serbia) arrini marrëveshje paqësore, Rusia do ta mbështesë atë’”, citohet nga Thaçi t’i ketë thënë Putini, transmeton Koha.net.

Hashim Thaçi

@HashimThaciRKS

In , I met President @PutinRF_Eng, focusing on dialogue for the normalization of relations btwn Kosovo & Serbia for comprehensive, binding agreement. On this topic, President Putin was clear: “If you ( & ) achieve a peaceful agreement, Russia will support it”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *