Sulejman Rexhepi i quan gomar e kuaj hafëzlerët nga tradita (Video)

Sot, gjatë përurimit të një hafèzeje të re të Tetovës, gjatë qëndrimit paksa të gjatë të Mulla Sulës ne xhami, është budallepsur fare duke e nxjerrë shpirtin e vet të kafshës që e kamuflon me lëkurë qengji.

Me këtë rast, gjatë fjalimit të padenjë për një rrugaç e analfabet, Mulla Sula do të theksojë fuqishëm se të gjithë ata që dalin hafiza e nuk kanë të mbaruar medrese e fakultet të shkencave islame i përkasin botës së kafshëve. “Ta nxëshe Kuranin përmendësh dhe mos ta kuptoshë është sikur ta ngarkoshë gomarin, i cili as nuk di sa e ke ngarkuar as me çka e ke ngarkuar”! E tha këtë abdall Sula para një numri të hoxhallarëve dhe askush nuk reagoi. Epo Sulejman Rexhepi ka zgjedhur staf ashtu siç është vetë, ai futet vetëm në atë mexhlis i cili xhindoset gjithnjë bashkë me Sulejman Rexhepin dhe, në një gjendje të tillë shpirtërore çdo budallaki e Mulla Sulës të duket “ders”!

Megjithatë, Sulejman Rexhepi dhe kopukët e tij, bythalëpirësit e tij, nga dita e sotit ia kanë një borxh të madh baballarëve dhe nënave tona, një kërkim falje për tërë atë pleadë hafëzlerësh, të cilët, ndonëse pa asnjë sekond shkolle, ishin rojtarë të paepur të Kuranit, si dhe bartës të lutjeve kuranore brez pas brezi. Këta hafëzlerë nga tradita sot Sulejman Rexhepi i quajti gomerë, kurse bashkëpunëtorët e tij në heshtje e miratuan ofendimin e Sulejman Rexhepit. Më e pakta që mund ta bënin ishte që me një shpullë të nxehtë t’ia tëkërlisnin shallin prej koke abdallit. Vetëm një gomar klasik do të mund që në mes të xhamisë ta konsiderojë gomar hafëzin e “pashkolluar”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *