Reagime rreth kritikave për korrupsion

Edhe pse rekomandimet janë katër vjeçare dhe i referohen kohës kur edhe ata ishin në pushtet, VMRO-DPMNE e sulmoi qeverisjen e LSDM-së se për herë të parë Maqedonia merr një raport negativ nga GRECO. Fundi i korrupsionit do të vijë kur Zoran Zaev të largohet nga kolltuku i kryeministrit, thuhet në deklaratën e partisë.

VMRO-DPMNE

“Maqedonia kurrë nuk ka marrë një raport negativ nga GRECO në historinë e saj që prej kur është anëtare e grupit të shteteve në luftën kundër korrupsionit pranë Këshillit të Evropës. Është e qartë se Zoran Zaev dhe LSDM janë prapa krimit dhe korrupsionit në vend. Arsyeja për këtë është e qartë, qeveria e LSDM-së është një fole e korrupsionit në vend ndërsa zyrtarët partiak dhe shtetëror të LSDM-së – një term për politikanë të korruptuar “

Lidhjet më të dobëta në raport kanë të bëjnë me konfliktet e interesit dhe dhuratat e pranimit brenda Kuvendit, marrëdhëniet e deputetëve me lobistët e jashtëm që duan të ndikojnë në procesin legjislativ, mungesa e sanksioneve për deputetët që shkelin rregullat. Gjithashtu, rekomandohet heqja e anëtarësisë së Ministrit të Drejtësisë në Këshillin Gjyqësor dhe shqyrtimin e regjimit disiplinor të prokurorëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *