‘SHQIPËRIA PLOTËSOI KËRKESAT. BE DUHET TË MBAJË FJALËN, TË HAPË NEGOCIATAT’

Kur na ndajnë vetëm dy javë nga vendimi i BE-së për hapjen e negociatave me Shqipërinë, kryeministri Edi Rama Ka shpërndarë në Facebook një intrvistë të Eurokomisionerit Johanes Hahn. Eurokomisioneri thekson se Shqipëria i ka përmbushur të gjitha detyrimet, ndaj BE-ja duhet të hapi negociat.

Postimi i plotë

SHQIPËRIA PLOTËSOI KËRKESAT. NE DUHET TË MBAJMË PREMTIMIN!
Komisioneri i BE-së Johanes Hahn në një intervistë për Der Standard shpreson për zgjidhjen e mosmarrëveshjes së emrit dhe e quan dritë të gjelbër për çeljen e negociatave me Maqedoninë dhe Shqipërinë.
Hahn: ”Për momentin ka një trazirë nëpër rajon. Shkaku ishte strategjia jonë e zgjerimit, e cila hap një perspektivë për të gjitha shtetet. Në Kosovë, ka pasur ratifikimin e papranueshëm të marrëveshjes së kufirit me Malin e Zi. Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë dhe Bullgaria kanë nënshkruar një marrëveshje miqësie dhe ka gjithashtu negociata të hapura midis Greqisë dhe Shqipërisë. Procesi i shqyrtimit gjyqësor në Shqipëri është në lëvizje të plotë. Reforma gjyqësore është një prioritet në Shqipëri.
Pra, nga këndvështrimi ynë, Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit. Bazuar në këtë ju mund të bëni një analizë për të parë kriteret për hapjen e kapitujve. Jam i bindur se Shqipëria, pas vendimit maqedonas, mund të bëjë të njëjtën gjë. Mundësia për reforma është më e fortë gjatë negociatave. Unë jam i bindur se Franca dhe Holanda do të shohin gjithashtu “gotën gjysmë plot”. Besueshmëria jonë është pjesë e sistemit tonë të vlerave.
Nëse bëjmë një premtim, dhe pala tjetër plotëson kërkesat, atëherë ne duhet të pajtohemi. Nëse kjo nuk do të ndodhë, kjo do të prekte vendet e tjera në rajon”./Lexo.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *