“Le Figaro”: Situata e Covid-19 në spitalet italiane jashtë kontrollit

Situata e epidemisë në spitalet italiane është kryesisht jashtë kontrollit, sipas mjekëve, të cilët i kërkojnë qeverisë të deklarojë menjëherë bllokimin e plotë për të ndaluar valën e dytë të COVID-19, sipas “Le Figaro”. Ndërsa vendi po regjistron midis 30 000 dhe 40 000 raste të reja pozitive çdo ditë, sistemi shëndetësor është nën një tension të madh, njësitë e kujdesit intensiv kë rc ënohen me tejngopje në disa rajone dhe spitalet duhet të planifikojnë edhe operacione dhe ekzaminime të planifikuara për patologji të tjera, për të cilat aktualisht as që bëhet fjalë.

“Situata është kryesisht jashtë kontrollit”, tha profesor Massimo Galli, kreu i Departamentit të Sëmundjeve Infektive në spitalin “Sacco” të Milanos, kryeqyteti i Lombardisë, rajoni më i prekur në Itali. “Sëmundjet e tjera nuk “llogariten”, sepse ekziston koronavirusi dhe ne duhet të organizohemi, sepse përndryshe pandemia do të përfundojë duke shkaktuar dëme që shkojnë përtej numrit të madh tashmë të trishtuar të vd ekj eve “, shtoi ai.

Italia, e prekur rëndë nga vala e parë e COVID-19, po zbaton aktualisht një shtetrrethim kombëtar dhe bllokim të rreptë në zonat e kategorisë “të kuqe”. Për Federatën Kombëtare të Urdhrit të Mjekut, këto masa janë të pamjaftueshme dhe presidenti i saj, Filippo Anelli, kërkoi një bllokim total në të gjithë vendin.

Leave a Reply