“Në dhjetor do të kemi 2 000 të infektuar në ditë”: Studimi i fundit ngjall frikë në Greqi

Një hulumtim nga Universiteti “Aristoteli” i Selanikut flet për një rritje të konsiderueshme të rasteve me koronavirus në të ardhmen e afërt.

Në veçanti, sipas hulumtimit, rastet ditore në muajin tetor do të variojnë midis 200-260 raste në ditë, në nëntor do të rriten në 410, ndërsa në dhjetor do të shkojnë në 2,000 raste në ditë.

Siç shkruan “Protothema” duke iu referuar Demosthenes Sarigiannis, Profesor i Inxhinierisë së Mjedisit në Universitetin “Aristoteli” të Selanikut, Megga, shifrat e hulumtimit bazohen në masat ekzistuese kufizuese.

Prandaj, vazhdoi ai, të dhënat e hulumtimit mund të ndryshohen, nëse merren masa të reja dhe bëhet përgatitja e duhur per kete periudhe.

Ai theksoi se masat kryesore për të ndaluar perhapjen e koronavirusit janë përdorimi i një maske, distanca sociale dhe higjiena, duke thënë se keto rregulla vendosin një frenin ndaj virusit.

Profesori gjithashtu foli për një pajisje që ata kanë ndërtuar në universitet, e cila mund të ndihmojë në zvogëlimin e përhapjes së koronavirusit.

Kështu, siç shpjegoi ai, në Universitetin Aristoteli të Selanikut ata krijuan një pajisje, e cila kur është në ambiente të mbyllura, thith ajrin, dezinfekton atë me rrezatim ultravjollcë brenda tij, dhe pastaj e nxjerr jashtë, të pastër pa ngarkesë virale.

“Kjo është një masë efektive, pasi tregoi se pajisja uli ngarkesën virale me 55% në pjesët e testuara. Përveç kësaj, koronavirusi transmetohet edhe nga ajri “, vuri në dukje ai.

Leave a Reply