Në fund të shkurtit, Trump do të shpall kandidaturën për presidencialet e vitit 2024

Në ditën e fundit të muajit shkurtit, Donald Trump pritet të paraqesë vizionin për të ardhmen e Partisë Republikane dhe vendimin mbi kandidaturën rreth zgjedhjeve të ardhshme presidenciale.

Ai do ta bëjë këtë gjatë fjalimit në ditën e fundit të Konferencës së veprimit politik konservator, e cila do të mbahet nga 25 deri më 28 shkurt.

Trump do të paraqitet në atë konferencë si kandidati më i mundshëm presidencial nga radhët e republikanëve në zgjedhjet e vitit 2024, raporton theguardian.

Ndërkohë, ish-këshilltari i ish-presidentit amerikan, Jason Miller deklaroi se Trump vetë është partia republikane dhe se kur dikush e sulmon atë, është një sulm ndaj republikanëve.

“Ne kemi parë Presidentin Trump të sjellë një numër rekord të votuesve afrikano-amerikanë dhe Amerikës Latine në Partinë Republikane, më shumë sesa kemi parë në historinë moderne të partisë. Ne duhet t’i mbajmë ata votues”, tha ish-këshilltari.

Nga ana tjetër, Trump ishte diskret rreth kandidimit të serishëm për president në vitin 2024, duke thënë javën e kaluar se ishte shumë herët për të folur për këtë, duke shtuar se kishte parë shumë sondazhe të mrekullueshme. 

Leave a Reply