Dylberi i Mulla Sulës

Dylberi ka për obligim që t’ia përmbushë nevojat seksuale shefit të vet, duke mos pasur të drejtën e refuzimit as të pozave dhe as të metodave, qofshin ato edhe nga më sadistet. Dhe, fatkeqësisht, këta dylberë gradualisht shkojnë dhe marrin pamje dhe sjellje femërore si ato të tipit të Mustafa Dautit, shoqëruesi permanent i Mulla Sulës

Nga Mustafa Samarxhiu

Në zhargonin shqiptar, fjala  “dylber” ka dy kuptime: bukurosh, i bukur, i pashëm dhe, kuptimi   i dyte me konotacion pezhorativ i cili aludon në objektin e seksit, zakonisht në robin e seksit.
Në botën shqiptare ky fenomen haset sidomos pas sektarizimit fetar “islam”, aty nga mesi i shekullit XIX. Dylberave dhe dylberizmit më së shumti i kanë kënduar shahirët e vaktit, kurse në letërsinë e bejtexhinjëve gjejmë plotë krijime kushtuar dylberëve. Madje edhe sot e kësaj dite këndohen këngë të vjetra popullore që i kushtohen dylberëve. Dhe, çuditërisht, deri në veshin tonë ky fenomen vjen paqtë dhe fare pa na bërë përshtypje se kemi të bëjmè me një dukuri të shëmtuar. Shahirat tanë dylberizmit i këndojë me afsh kurse degjuesit e ketyre këngëve në çastin kur theksohet fjala dylber e shtojnë volumin.
Sot, në këtë kohë, dylberizmi si fenomen zhvillohet shumë açik sidomos në shtetin e Avganistanit. Madje në këte shtet nuk dihet se ku është kufiri në mes të dylberizmit dhe pedofilisë. Rrugëve të metropolove konzervatore, esnafët kanë, secili për vete, nga një dylber dhe, sa me shume me pamje feminerore dhe sa me bukurosh, aq më me peshë do të jetë pronari i tij esnaf. Pra, respektin e pasanikut do ta ketë varësisht nga bukuria e dylberit dhe nga pamja e tij sa më fëmijëror. Prandaj, i mbajnë të veshur mirë, të krehur, të shplarë e të parfymosur. Pronarët e këtyre dylberave shoqërohen prej tyre gjithkund, ngjashëm si zonjat plakë të sotit në perëndim që shesin dengla me qentë e tyre të racës së vogël. Nuk ka aheng apo mexhlis ku nuk i marrin me vete dylberat.  Këta robë seksi këtë epitet e gëzojnë deri ne moshën 12 vjeçare.
Por, ekziston edhe një person tjetër me po këtë përshkrim dylberi ndonëse më i pjekur në moshë. Mbase gjeni i dylberizmit të tij, i fshehur diku në kodin e tij gjenetik, ka shpërthyer pikërisht në këtë moshë. Me pamjen dhe maniret origjinale të dylberëve të cilët me shumicë sot i ke në klubin e LGBT, ky dylber nuk i shqitet nga bytha Mulla Sulës. Nuk ka event, nuk ka takim, nuk ka ndeje private që bëhet e të mos i shihni bashkë Mulla Sulen me dylberin e vet Mustafa Dautin, i cili tashmë ashiqare ka ndërruar edhe stil të veshjes, edhe stil të ecjes, edhe stil tè qëndrimit si dhe qeshjet e nenqeshjet, tamam si të dylberëve nga Kabulli. Mulla Sula që kur ngeli i ve, nuk ka ngelur për asnjë çast i vetmuar, por gjithnjë nën shoqërimin e dylberit të vet, Mustafa Dautit.
Që të mos ngelë i mistershëm roli i dylberit klasik, duhet shtuar këtu se, dylberi ka për obligim që t’ia përmbushë nevojat seksuale shefit të vet, duke mos pasur të drejtën e refuzimit as të pozave dhe as të metodave, qofshin ato edhe nga më sadistet. Dhe, fatkeqësisht, këta dylberë gradualisht shkojne dhe marrin pamje dhe sjellje femërore si ato të tipit të Mustafa Dautit, shoqëruesi permanent i Mulla Sulës. Shoqëria i njeh si transgjinorë, kurse BFI-ja e njeh si Mustafa Dauti, dylberi i Mulla Sulës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *