Sulejman Rexhepi si kampion i studimit të Universitetit të Uashingtonit

Në kushte normale, në një shoqëri dhe shtet normal, personat e tillë trajtohen nëpër reparte adekuate psikiatrike dhe nuk lihen që të aktrojnë se po udhëheqin me një “organizatë”! Ky lloj aktrimi bëhet sa pë t’i kamufluar të gjitha problemet psikike me petkun e “lidershipit”! E vetmja mënyrë për të funksinuar deri në çastin e vet – deri në aktin e rëndë të çmendisë

Shkruan Haxhi Isa Xhaviti

 

Ekspertët e Universitetit të Uashingtonit kanë zbuluar një sërë simptomesh të depresionit, prej të cilave, mjaftojnë vetëm dy për ta kuptuar se akcili person është në depresion të madh, kurse, nëse ka më shumë se dy, këta ekspertë alarmojnë në masa urgjente, sepse personi i depresionuar mund të ndërmarrë hapa të rënda, në krime të paimagjinueshme, deri në vetëvrasje.
Do të pajtohen lexuesin tanë se, po thuajse të gjitha këto simptome të zbuluara i vërejmë te Sulejman Rexhepi. Njerëzit për rreth tij, familjarët dhe bashkëpunëtorët, duhet t’ia kenë frikën dhe urgjentisht të kërkojnë ndihmë për shërimin e “boss”-it të tyre.
Simptomat e mundshme sipas ekspertëve të Universitetit të Uashingtonit, janë këto:

lodhje dhe mungesë vullneti
Sulejman Rexhepi gjithnjë e më shumë po përcjell lodhje të një njeriu të sëmurë. I lodhur e i rraskapitur, që nuk ka forcë të udhëtojë as edhe deri te vendi i punës së vet. Kjo lodhje po ia mbytë edhe vullnetin për punë të hajrit. Në një çast të tillë fizike e shpirtërore njeriu është në gjendje të mendojë vetëm për interesin e vet meskin dhe mos të vrasë mendjen, madje as për më të dashurit e vet.

dhimbje të papërshkrueshme që nuk kalojnë
Sulejman Rexhepi, sidmos këtyre tri-katër viteve të fundit, ka dhimbje të papërshkrueshme që i nisin në bel e i përfundojnë në këmbë. Është më shumë gjendje mendore se sa probleme fizike, sepse, edhe mjekët më të mëdhenj në Austri, në Gjermani, në Zvicër por së fundmi edhe në Turqi, nuk po arrijnë t’ia definojnë llojin e sëmundjes. Të gjithë këto qendra medicinale kanë konstatuar se problemi është si pasojë e diabetit të shkallës së lartë që e ka Sulejman Rexhepi por që nuk e pranon para asnjë mjeku. I konteston rezltatet e gjakut duke konstatuar se bëhet fjalë për sëmundjet reomatike. Edhe kjo sjellje është mjaft shqetësuese, sepse tipat e tillë, mund të shkaktojnë dhimbje të tmerrshme, deri në vrasje, e mos ta pranojnë aktin si vepër të veten.

shtim i dëshirës për ëmbëlsira ose karbohidrate
Sulejman Rexhepi është në gjndje që të hajë një tepsi bakllavë. Është i papërmbajtshëm në ëmbëlsira. Këtë e ka dëshmuar edhe në rastin kur në një shtëpizë gjyetarësh gjenë dy-tri pijata me tamëloriz të prishur e të lënë me ditë të tëra në ato kushte por që Sulejman Rexhepi do t’i fshijë të gjitha pjatat. Pastaj, për disa minuta, nga ai vend e nëpër grykën e Matkës, deri në Sullare, ka kryer me dhjetra herë ndotje ekologjike. Po ashtu, njihet si njeri që bën gara me zagarë se kush ha më shumë mish dhe vezë të ziera. Kapsllëkun nuk e ka dert, mjafton të lexohen Memoaret e tij     /www.javorja.wordpress.com/category/memoare/   dhe do të kuptoni pse!

kontrolloni oreksin me vështirësi
Sulejman Rexhepi kohëve të fundit po i brengos familjarët dhe lakejt e tij. Nuk po arrinë ta kontrollojë oreksin. Me orë të tëra nuk ha asgjë (pak nga hemorroidet, pak nga kapsllëku, por edhe nga dhimbjet e paimagjinueshme që i vijnë nga zorra e trashe që i kanë krijuar një gjendje të rëndë shpirtërore), por ka momente kur nuk di të ngopet, nuk dëshiron t’ia dijë as kapsllëkut e as hemorroideve. I përkulet mishit të pjekur dhe, ha, deri sa nuk do t’i kujtohet “sonda në zorrë” kur dhe ndërpret ushqimin!

përqendrim dhe konfuzion
Të gjithë ata që përcjelloin fjalime apo intervista live të Sulejman Rexepit, e shohin shumë qartë sesa i papërqëndruar është! Jo vetëm i papërqëndruuar por edhe shumë konfuz. Nuk di ç’flet, në çdo të dytën fjali e thotë nga ndonjë “margaritar” të denjë për njerëzit me probleme të rënda mendore.

problemet me përballje me stresin e përditshëm
Sulejman Rexhepi e ka problem të përballet me stresine përditshëm. Në raste të tilla, ai vetëm shanë, vetëm uluret dhe përdorë fjalë banale. Për këto tri-katër vite Sulejman Rexhepi jo njëherë ka dëshmuar se stresin e ka moment vdekatar. Në të tilla raste ai shpërthen duke ua sharë nënën, gartë dhe fenë imamëve, teologëve, fëmijëve të vet, nipave, miqve të cilët nuk i pranon për miq nëse nuk janë në gjendje të shndërrohen në amortizues të stresit të tij të pakontrollueshëm që e manifeston me sharje nga më të ndytat.

përgjumje pasdite
Sulejman Rexhepi këto dy-tre vite të fundit, është e pamundur të gjendet në KONAK-un e tij duke mos fjetur gjumë. Fle, ndërsa lakejt e tij e ruajnë përreth si xhenazen, duke mos lejuar që të flasë asnjeri. Sepse, nëse zgjohet nga bisedat me zë të lartë atëherë mund të jetë edhe i rrezikshëm. Jo njëherë ka kërkuar përreth revolen që t’i gjuajë ata që ia prishin gjumin e pasdites.

tensione të shpeshta dhe zemërim
I vetmi njeri i tensionuar tejmase në BFI-në e uzurpuar është Sulejman Rexhepi. Tërë këtë tensionim e përcjell me zemërim të kotë. Është përplotë me inat dhe me xhelozi. Këto tri-katër vitet e fundit tenisonet dhe zemërimin e tij e manifeston kundër të gjith atyreve që nuk janë me të por me Afrim Tahirin. Është në gjendje që ta bëjë të pamundshmen, atë që nuk i shkon në mend njeriut normal, për shembull, t’i shkruaj edhe qeverisë kuvajtijane që të marrë masa kundër një studenti të cilin e përshkruan si shumë të rrezikshëm, ndërkohë që demantohet nga oragnet përkatëse të shtetit të vet (Maqedonisë)

ju nuk keni fuqi për të kryer detyrimet tuaja ditore
E vetmja fuqi që i ka ngelë Sulejman Rexhepit në kryerjen e detyrimeve ditore, është deponimi i nënshkrimit nëpër dokumentet ditore, sidomos nëse ato sjellin ndonjë dobi personale për të. Sulejman Rexhepi nuk ka fuqi që të thërrasë çdo ditë mbledhje me stafin e vet, nuk ka fuqi që të thërrasë në mbledhje organet e veta, nuk ka fuqi që të dëgjojë raporte objektive dhe jo të atilla çarë i kërkon dhe i pëlqejnë atij. Nuk ka fuqi që ta tejkalojë situatën e rëndë financiare, nuk ka fuqi që të pëballet me realitetin – BFI-ja është Instiitucion i myslimanëve të vendit dhe jo firmë private e tij.

Këto janë simptomet e dedektuara nga ana e studijuesve të Univesitetit të Uashingtonit që flasin për njeriun me depresion. Depresioni është çelës i të gjitha veprimeve të pamatura dhe mjaft të rreziksshme. Në kushte normale, në një shoqëri e shtet normal, personat e tillë trajtohen nëpër reparte adekuate psikiatrike dhe nuk lihen që të aktrojnë se po udhëheqin me një “organizatë”! Ky lloj aktrimi bëhet sa pë t’i kamufluar të gjitha problemet psikike me petkun e “lidershipit”! E vetmja mënyrë për të funksinuar deri në çastin e vet – deri në aktin e rëndë të çmendisë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *