Opozita kritika shëndetësisë

Bashkimi i shendetesise me çështjet sociale ne nje ministri te vetme konsiderohet dështim nga opozita. Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Partia Demokratike ne Komisionin e Shendetesise ku ishte thirrur ministria Ogerta Manastirliu, kane kritikuar ristrukturimin e dikasterit. Ministria  Manastirlliu ka sqaruar reformën ne shërbimin social dhe eliminimin e burokracive per te marre pagesën e paaftësisë shëndetësore, por kjo nisme eshte kundërshtuar ashpër nga kryetari i komisionit Petrit Vasili.

Sipas deputeteve demokrate, kryeministri Rama ka bashkuar dy sektorë te dështuar, shendeteisne dhe çështjet sociale per te krijuar nje ministri te madhe dhe te varfër.

Me krijimin e Ministrisë se Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale pritet te kryhet dhe ristrukturimi i administratës, pasi punët dhe Çështjet Sociale kane qene ministri me vete.

Leave a Reply