Përcaktohet vazo e Shqipërisë në shortin për Kupën e Botës 2022

Fifa ka përcaktuar zyrtarish vazot për shortin e fazës kualifikuese për botërorin e 2022.

Shqipëria do të jetë përfundimisht në vazon e katërt. Edhe dy fitorett e fundit në ligën e kombeve nuk e shpëtuan ekipin kuqezi nga vazo e 4.

Disa rezultate jot ë mira në fillim të edicionit të fundit të Ligës së Kombeve, I hoqën mundësinë Shqipërinë për të qënë pjesë jo në vazon e trete.

Në vazon e katërt janë gjithashtu edhe Bosnja, Slloveni, Mali I Zi, Maqedonia e Veriut, Bullgaria, Izraeli, Bjellorusia , Gjerogjia dhe Luksemburgu.

Më poshtë të 6 vazot ebazuar në koeficentet e FIFA-s. Shorti do te hidhet ne 7 dhjetor ne Zvicer.

Vazo 1: Belgjika,:Franca, Anglia, Portugalia, Spanja, Italia,Kroacia, Danimarka, Gjermania dhe Holanda.

Vazo 2: Zvicra, Uellsi, Polonia, Suedia, Austria, Ukraina, Serbia, Turqia, Sllovakia dhe Rumania

Vazo  3: Rusia, Hungaria, Republika e Irlandës, Republika Çeke, Norvegjia, Irlanda e Veriut, Islanda, Skocia, Greqia dhe Finlanda

Vazo 4: Bosnja dhe Hercegovina, Sllovenia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Bullgaria, Izraeli, Bjellorusia, Gjeorgjia dhe Luksemburgu

Leave a Reply