Pfizer parasheh 15 miliardë dollarë fitim në shitjet e vaksinave në vitin 2021

Pfizer tha të martën se pritej të gjeneronte 15 miliardë dollarë, ose rreth një e katërta e të ardhurave të saj totale këtë vit, nga shitja e vaksinës COVID-19 që ka zhvilluar me partnerin gjerman BioNTech.

Prodhuesi i ilaçeve po përpiqet të japë dy miliardë doza të vaksinës në vitin 2021 me një ritëm të vështirë ndërsa vendet nxitojnë të nënshkruajnë marrëveshje furnizimi në një përpjekje për të kontrolluar një pandemi që ka vrarë mbi 2 milion njerëz në të gjithë botën.

Pfizer ka furnizuar 65 milion doza globale dhe 29 milion doza në Shtetet e Bashkuara që nga 31 janari. Kompania tha se pret të furnizojë 200 milion doza në qeverinë e SHBA-së deri në fund të majit. Për të arritur qëllimin, do të duhet të japë mesatarisht rreth 10 milion doza në javë, që është më shumë se dyfishi i normës që Pfizer dhe BioNTech dhanë doza në Shtetet e Bashkuara deri në fund të janarit, sipas një llogaritje të Reuters.

Sidoqoftë, furnizimi i tij është përballur me vonesa në pjesë të Evropës për shkak të ndryshimeve në proceset e prodhimit me qëllim rritjen e prodhimit.

Leave a Reply