Presidentja e KE: Konferenca e donatorëve për Shqipërinë mbahet më 17 shkurt

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von der Leyen këtë të premte ka njoftuar se konferenca e donatorëve për Shqipërinë pas tërmetit të rëndë të 26 nëntorit do të mbahet më 17 shkurt.

Der Leyen, ndër të tjera në fjalën e saj ka theksuar se muajt në vazhdim janë të  rëndësishëm për hapjen e negociatave për anëtarësim në BE të Shqipërisë dhe MAqedonisë së Veriut.

“Konferenca e donatorëve, jemi të lumtur për të pas tërrmetiti të tmerrshëm që ndodhi. Do të përpiqemi të ndihmojmë Shqipërinë në fazën e rindërtimit. Muajit e ardhshëm janë të rëndësishëm për Balkkanin Perëndimor. Konferanca do të jetë më 17 shkurt. Duhet të prezantojmë një metodologji para samititi të Zagrepit. Është dicka që vlen të përmendet se vetë Kroacia e ka të freskët eksperiencën e një vendi të till që u bë së fundmi pjesë e BE. Besoj se do punojmë për çështje që janë ngritur tashmë dhe do të gjejmë një rrugë për Shqipërinë dhe Maqedoninë.”

Leave a Reply