Rama në zonën e konfliktit ukrainas, premton shtim kapaciteti për misionin e OSBE

Ne diten e dyte te vizites ne ukraine si kryetari OSBE-së, kryeministri Rama zhvilloi nje vizite ne zonat e konfliktit, ne pjesen lindore te vendit.

Shefi i qeverise u takua edhe me anetare te misionit special te monitorimit te OSBE-së, i vendosur ne zonat e konfliktit gjashte vjecar mes Ukraines dhe Rusise.

Viziten e dyte ai e pati në pikën e Kontrollit “Stanica Luganska”, ku ndahet edhe zona e konfliktit.

Nje dite me pare ne konferencen e perbashket me ministrin e jashtem te Ukraines, Rama premtoi shtimin e burimeve njerezore, financiare dhe mbeshtetje me te madhe teknologjike per misionin special te OSBE-se.

Rama e nisi kryesimin e  OSBE-se me viziten ne Ukraine pasi vendosja e paqes dhe armepushimit ne zonen e konfliktit eshte shpallur prioritet i organizates gjate presidences shqiptare.

Leave a Reply