Spasovski: Kjo qeveri po funksionon normalisht

Kjo qeveri teknike nuk është e formuar për askënd që të ketë pak a shumë besueshmëri politike ose legjitimitet, por thjesht për të ngulitur veten në institucione dhe përfundimisht për të garantuar që së bashku në një atmosferë të drejtë demokratike do t’u japim qytetarëve lirinë të vendosin vetë, në cilën mënyrë do të lëvizë shteti në periudhën ardhshme, thotë kryeministri Oliver Spasovski në një intervistë për AIM-në.

Sipas tij, qeveria aktuale teknike ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga ajo e vitit 2016, e cila synonte të çlirojë atmosferën në shtet, në mënyrë që qytetarët të marrin vendim të lirë në zgjedhje, ndërsa tani, kur shteti është demokratik me institucionet demokratike të lira, kalimi i ri kabineti qeveritar punon në të gjitha përparësitë strategjike të vendit dhe siguron zgjedhje të ndershme dhe demokratike.

“Ajo që kam dashur t’u tregoj qytetarëve është se kjo qeveri me të vërtetë po funksionon normalisht, se të gjitha institucionet funksionojnë normalisht, por edhe të dërgojnë një mesazh për subjektet politike. Së pari edhe ju të mund të merrni pikë politike, por jo ta bëni këtë në kurriz të shtetit, në kurriz të qytetarëve, në kurriz të interesave tona kombëtare. E thënë thjesht, politika është një luftë e koncepteve të ofruara nga partitë politike”, tha Spasovski.

Leave a Reply