Stuhia “Amelie” godet Francën, mbi 100 mijë familje pa drita

Të paktën 100 mijë familje kanë mbetur prej orësh pa energji elektrike në disa zona të Francës jug-perendimore.

Shkak është bërë kalimi I stuhisë “Amelie” e shoqëruar me shira dhe erë tepër të fortë qe ka kapur shpejtesine deri ne 150 km ne ore.

Rajonet më të prekura nga kalimi I kësaj stuhie janë Landes, Gironda, Dordogna etj.

Shira të konsiderueshëm dhe të rrëmbyeshëm janë shënuar edhe në Provenza dghe Linguadoca, teksa lumenjte janë fryrë se tëpërmi dhe përmbytjet kanë qënë të konsiderueshme.

Zjarrefikesit kane nderhyre per te hequr pemat e rena ne rruge apo edhe kabujt elektrike pas stuhise e cila ende nuk ka kaluar sipas meteorologeve.

Leave a Reply