Takimi i NATO-s për të mbështetur Maqedoninë, Shqipërinë dhe Malin e Zi

Ministrat e mbrojtjes së NATO-s do të zhvillojnë një takim virtual sot dhe nesër, të kryesuar nga sekretari i përgjithshëm i Aleancës Jens Stoltenberg.

Ministrat do të diskutojnë progresin në ndarjen e barabartë të barrës, forcimin e aftësisë parandaluese dhe mbrojtëse në të gjitha fushat, forcimin e rezistencës shoqërore; dhe misionet e NATO-s në Afganistan dhe Irak.

Ai do të trajtojë gjithashtu trajtimin e pandemisë Covid-19 dhe mbështetjen nga Aleanca për Maqedoninë Veriore, Shqipërinë dhe Malin e Zi.

“Pandemia Covid-19 vazhdon të na mundojë të gjithëve. Ushtritë tona vazhdojnë të luajnë një rol kryesor në mbështetjen e përpjekjeve civile. Dhe aleatët po ndihmojnë njëri-tjetrin. Vendosja e spitaleve në terren dhe transportimi i pacientëve. Edhe këtë muaj, Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia Veriore po marrin mbështetje nga rezervat e reja të NATO-s. Covid-19 nuk bëri që sfidat e tjera të zhdukeshin. Pra, mbetet jetësore të investojmë në mbrojtjen tonë, tha Stoltenberg dje në një konferencë shtypi me rastin e takimit dy-ditor të ministrave.(INA)

Leave a Reply