Të dhëna të reja në lidhje me zhdukjen e themeluesit të Alibaba, Jack Ma

Sipërmarrësi thuhet se është tërhequr vullnetarisht. Ai vuri re se ai kishte shkuar shumë larg.

Themeluesi i Alibaba Jack Ma, në kundërshtim me shumë raporte të mediave, nuk është zhdukur dhe as po mungon, sipas kanalit të lajmeve CNBC. Ndoshta njeriu më i pasur në Kinë nuk është parë në publik që nga tetori i vitit të kaluar pasi kritikoi politikat financiare dhe ekonomike të Kinës.

Sipas CNBC, Ma është tërhequr vullnetarisht, por gjithashtu vë mungesën publike të sipërmarrësit në lidhje me kritikat ndaj autoriteteve të kontrollit të Kinës dhe bankave, transmeton Telegrafi.

“Ai mund të mos paraqitet, por as nuk do të mungojë”, thonë mediat. Ma gjithashtu nuk po mbahet ose në paraburgim. As një deklaratë publike nga Ma nuk pritet të ndodh.

Gazetari i CNBC David Faber thuhet se ka folur me njerëz të afërt me Ma. Gazetari shpesh ka kryer intervista me Ma në të kaluarën.

Ma kishte akuzuar posaçërisht bankat kineze, shumica e të cilave janë pronë e shtetit, sepse kërkojnë shumë kolateral dhe garanci për huadhënien. Fjalimi rezultoi që ai dhe drejtuesit e tjerë të Alibaba të thirren nga rregullatorët e Kinës.

Leave a Reply