Paraja nuk blen lumturinë? Studimet tregojnë të kundërtën

Shprehja e famshme “paraja nuk e blen lumturinë” është totalisht e pavërtetë. Sipas studimeve, paraja mund ta blejë lumturinë ashtu si nuk e kishit menduar. Sipas këtyre studimeve, njerëzit të cilët shpenzojnë para me gjërat e duhura kanë një shans për të ulur nivelin e stresit dhe për tu ndjerë mirë. Paraja nuk e blen kohën, por mund t’ju bëjë të kaloni kohën më të mirë të mundshme.Nivelet e oksitocinës lëshohen në trup kur ju blini diçka që e keni dëshiruar gjithmonë, kur shkoni me pushime, apo thjesht me idenë e të pasurit plotë llogarinë tuaj bankare. Kështu harrojeni këtë shprehje, dhe sa herë të jeni të palumtur dhe keni para mjaftueshëm, thjesht bëni diçka nga gjërat e lartëpërmendura, dhe sapo keni blerë lumturinë./Opinion.al/

Leave a Reply