Tërmeti katastrofal në Shqipëri e motivoi Sulejman Rexhepin

Një ndjenjë e rëndë ka pllakosur mbi çdo shqiptar në këtë fillimjavë të fundit të nëntorit. Dhimbje e rëndë në çdo shpirt shqiptari. Sy të përlotur e të zgurdhulluar para ekraneve televizive duke përcjellë imazhe nga Thumani, Durrësi e Tirana. Tërmet katastrofal, të vdekur, të plagosur e të kapur nën rrënoja. Edhe më traumatike dhe tragjike parashihet periudha pos-tërmet! A nuk po afrohen edhe ditët e ftohta të dimrit?!

(Gjithandej dimër, vetëmse në zyren e uzurpuar të Sulejman Rexhepit, ngrohtë, shumë ngrohtë, shumë atmosferë e sikletshme. Sulejman Rexhepi duket shumë i shqetësuar. Shqetësimin e ka sepse i është vonuar miku i shpirtit të tij, Mustafa Dauti. E merr në telefon:)

SULEJMAN REXHEPI: Ku je o hajvan? Phu ta q… A? Ku? Po çka k… po bën aty, A ke ardhur për ta kaluar ditë me turlifarë pederi, a! Eja në zyre!

MUSTAFA DAUTI: Po i qanim hallet e shqiptarëve të Shqipërisë, o kryetar! A ke dëgju se çka ka ndodhur?

SULEJMAN REXHEPI: Mos qaj halle por shpejt në aksion. Nuk nodhin këto tërmete katastrofale kur të çohet ty!

MUSTAFA DAUTI: Po çka me ba o kryetar?

SULEJMAN REXHEPI: Ti a budallë je a? Shpejt more shpalle javën e aksionit humanitar! Të mbledhim pare! A na duhen a jo?

MUSTAFA DAUTI: Paj, u bëmë rezil o kryetar!

SULEJMAN REXHEPI: Ti do ta përbuzësh këtë dhuratë për ne prej Zotit? Ta kam përbuzur unë ty naniçkën, edepsëz! Ec more shpalle aksionin!

MUSTAFA DAUTI: Po këta puçista do të na rrinë gati o kryetar. Na bënë rezil! Nuk jam i sigurtë se do të na japin më myslimanët para!

SULEJMAN REXHEPI: Na japin, na japin, se nënën në p… ua q…! Ti… ec more shpalle se kemi ngelë pa pare! Pse a do t’i qojmë në Shqipëria a? Naaaa! Le ta shesin drogën e le t’ia bëjnë vetes çahren!

(Ky është dialogu origjinal në mes të Sulejman Rexhepit dhe lavatriçes së parave të tij të pista, Mustafa Dautit! Plane të tjera ata nuk dinë të thurrin. Edhe nëse thurrin, planet e tilla detyrimisht do të jenë eksluzivisht në interes të tyre. Kjo tashmë është dëshmuar katërcipërisht.)/TopTetova/

Leave a Reply