Thahen kanalet e qytetit romantik të Venecias/FOTO

Qyteti i Venencias duket se këtë periudhë ka qenë pjesë e problemeve të ndryshme që kanë ardhë si pasojë e luhatjeve të motit.

Nëse pata dy muajsh ku ishte nën ujë, më shumë se dy të tretat e qytetit kanë qenë nën ujë atë kohë, derisa dëmi është vlerësuar të ketë kaluar 1 miliard dollarë.

Tashmë problemi në qytetin më romantik në botë është tharja e kanaleve.

Niveli i ujit është ulur nën 50 cm nën nivelin e detit duke detyruar ndalimin e barkave turistike si dhe të anijeve e barkave që kryejnë transporti publik. Është vështirësuar lëvizja sidomos në zonat San Polo e Santa Croce të Venecias duke detyruar mbylljen e kanaleve të brendshme lidhëse të qytetit.

Leave a Reply