Turqia mbështet dhe trajnon ushtrinë azerbajxhanase për spastrimin e Karabakut Malor nga minat

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) njoftoi se “vazhdon spastrimi i minave dhe eksplozivëve artizanalë në Karabakun Malor, të cilin Forcat e Armatosura të Azerbajxhanit e çliruan me heroizëm dhe vetëmohim nga pushtimi armen”.

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) njoftoi se “vazhdon spastrimi i minave dhe eksplozivëve artizanalë në Karabakun Malor, të cilin Forcat e Armatosura të Azerbajxhanit e çliruan me heroizëm dhe vetëmohim nga pushtimi armen”.

Për spastrimin e territoreve me mina në Karabakun e çliruar nga pushtimi armen, Ministria deklaroi se kanë filluar misionin në Azerbajxhan 136 personel nga ekipet speciale turke të kërkimit dhe spastrimit të minave (OMAT).  

“Vazhdon spastrimi i minave dhe eksplozivëve artizanalë në Karabakun Malor, të cilin Forcat e Armatosura të Azerbajxhanit e çliruan me heroizëm dhe vetëmohim nga pushtimi armen”, shkruhet në deklaratën e bërë nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare.

Sipas kësaj deklarate 136 personel nga ekipet speciale turke të kërkimit dhe spastrimit të minave (OMAT) të Forcave Tokësore Turke kanë shkuar në Azerbajxhan dhe kanë filluar misionin me qëllim që të mbështesin dhe trajnojnë ushtrinë azerbajxhanase për spastrimin e rajonit.   

Leave a Reply