Zaev propozon modelin me një njësi zgjedhore

Kryeministri Zaev sot në një takim me deputetë dhe përfaqësues të partive, ka propzuar që të largohet modeli i gjashtë njësive zgjedhore, dhe të krijohet mundësi që partitë të garojnë në një njësi të vetme.

Zaev potencoi se me këtë model (një njësi) më së shumti do humbin partitë e mëdha, dhe do fitojnë partitë më të vogla, mirpo mbi të gjitha triumfon demokracia.

Në takim nuk morën pjesë VMRO-ja dhe BDI-ja që janë kundër këtij sistemi të propozuar.

Leave a Reply