“Drejtësi për vajzat”, Kroacia ngrihet në protesta

Mijëra njerëz në të gjithë Kroacinë kanë protestuar kundër mënyrës se si autoritetet trajtojnë akuzat për dhunë seksuale ndaj grave.

Demonstratat, të organizuara nga grupet e të drejtave të grave, u nxitën nga lirimi i pesë burrave të akuzuar për përdhunimin e një vajze 15-vjeçare.

Një gjykatës liroi burrat ndërsa autoritetet hetuan akuzat.

Por çështja shkaktoi zemërim kombëtar dhe pas një jave proteste, burrat u morën sërish në arrest këtë javë.

Duke marshuar nën një flamur të “drejtësisë për vajzat”, protestuesit kërkuan mbrojtje më të mirë për viktimat e dhunës seksuale.

Leave a Reply