Greqia : Të hapen negociatat, BE mos ta ndajë Shqipërinë nga Maqedonia e Veriut

Athina është pro hapjes se negociatave për të dyja vendet e Ballkanit.

Ministri i Jashtëm Miltiadhis Varvitsiotis theksoi në parlament se Greqia gjithmonë ka mbështetur politikën evropiane të zgjerimit.

Sipas shefit te diplomacisë në vendin fqinj Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut duhet të vijojnë rrugëtimin së bashku, pasi në të kundërt do të krijohej destabilitet.

Kjo është arsyeja pse Greqia ka vendosur të mbështeseë negociatat për Shkupin dhe Tiranën tha ministri i Jashtëm.

Leave a Reply