Koronavirusi drejt zhdukjes, epidemiologu bën deklaratën e rëndësishme: Të hiqen këto masa kufizuese

Eksperti epidemiolog Ilir Alimehmeti ka deklaruar se ka ardhur koha që disa masa kufizuese të rishikohen menjëherë, duke nisur nga heqja e maskës në rrugë, mjafton që të respektohet distancimi social.

Parë ecurinë dhe treguesit pandemikë në vend eksperti epidemiolog thotë se Shqipëria nuk do të përjetojë më valë të reja të COVID-19 si ato që u regjistruan në muajt dhjetor 2020 dhe shkurt 2021.

Sipas mjekut imuniteti i tufës nuk duhet marrë si mekanizëm mbrojtje ndaj personave të pavaksinuar dhe që nuk e kanë kaluar COVID-in, për aq kohë sa virusi COVID-19 do të jetë në qarkullim.

Leave a Reply