Merkel: OBSH është “partner i domosdoshëm” në luftën me koronavirusin

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) është një “partner i domosdoshëm” në luftën kundër koronavirusit dhe Gjermania mbështet urdhrat e saj, thotë Kancelarja Angela Merkel.

Komente të saj bien ndesh me ato të Presidentit amerikan Donald Trump, i cili ka pezulluar fondet për OBSH-në dhe i akuzon për “keqmenaxhim të rëndë” të pandemisë.

Në një fjalim të mbajtur në parlamentin gjerman, Merkel tha se bashkëpunimi ndërkombëtar ishte “jashtëzakonisht i rëndësishëm” për të mposhtur shpërthimin e Covid-19.

Në një nivel evropian, Merkel thotë se do të punojë me liderët e tjerë për të siguruar që të ketë një reagim të shpejtë ndaj situatës në ndryshim, duke shtuar se Gjermania duhet të jetë e gatshme të paguajë më shumë në buxhetin e BE-së.

“Në frymën e solidaritetit, ne duhet të jemi të përgatitur – për një periudhë të kufizuar kohe – për të bërë … kontribute më të larta në buxhetin e BE-së, “tha ajo.

Leave a Reply