Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Besimtarët myslimanë në mbarë vendin kanë festuar Kurban Bajramit. Festa ka nisur me faljen e Namazit në orët e para të mëngjesit. Për kryeqytetasit falja është bërë në sheshin Skënderbej.
Kreu të KMSH, Bujar Spahiu në fjalën e tij përpara besimtarëve vuri në qendër të fjalës rëndësinë e familjes

“Ne shohim se dhuna po rritet, divorcet po rriten, motra dhe vëllezër, sipas Islamit, dëmi që i shkaktohet fëmijës është i parikuperueshëm, merrni më shumë përgjegjësi, bëhuni më të ndjeshëm, mos prishni rehatin e fëmijëve për rehatin tuaj, mos lini vetëm të moshuarit”.

Falja e Bajramit në Lushje u bë në sheshin kryesor të qytetit.

Në Korçë besimtarët u mblodhën në sheshin e xhamisë së Iljaz Bej Mirahorit, ku edhe përcollën mesazhe solidariteti për njerëzit në nevojë.

Edhe në Durrës dhe Shkodër falja e Bajramit u mbajt në xhamit e qytetit.

Rëndësia e kësaj feste për besimtarët u vu në qendër të fjalës së Myftiu të Shkodrës Imam Muhamed Sytari.

Besimtaret e Elbasanit u mblodhën në qendër të qytetit për faljen e madhe.

Kurban Bajrami njihet ndryshe si “Festa e Flijimit” dhe është një nga dy festat islame më të rëndësishme të cilën e kremtojnë myslimanët në mbarë botën, pas Fitër Bajramit.

Pas lutjeve në ditët e Kurban Bajramit, besimtarët vishen me rrobat më të mira dhe vizitojnë njëri-tjetrin duke uruar për mbarësi e lumturi.

 

Leave a Reply