Rama nga Universiteti i Mjekësisë: Studentët kushte më të mira,së shpejti spital të ri kirurgjie

Kryeministri Edi Rama në hapjen e vitit të ri akademik ka qenë i pranishëm në Universitetin e Mjekësisë, ku ka theksuar se  universiteti është në një gjendje më të mirë se më parë.

Ndër të tjera shefi i qeverisë ka deklaruar para studentëve se do të ndërtohet spitali i ri i kirurgjisë do të vendosë një standard të ri.

“Ne zgjodhëm këtë Universitet për fillimin e një viti të ri akademik sepse ky është universiteti ku nga njëra anë hyjnë studentët më të mirë dhe nis një rrugëtim për t’iu bërë pjesë e frontit më të vështirë sepse nuk bëhet fjalë thjesht për të marrë një profesion por shumë më tepër se kap sepse siç e thoshte hipokrati të dashurosh mjekësinë do të thotë të dashurosh njerëzimin. Nga mjeku kërkohet të bëjë mrekullira dhe kur ato nuk janë të mundshme ato i kthehen mjekut në stres dhe kosto morale dhe për më tepër në vendin tonë ku është e vështirë vendosja e një raporti të shëndetshëm me mjekun. Baza e patundur e vlerave të këtij universiteti e cila është eksperienca e viteve themi me bindje se Universitetit është në një gjendje më të mirë se dje.  Së shpejti celet spaitali i ri modern i cili do të vendosë një standard të ri. Është shumë e rëndësishme që komunikimi mes nesh të vazhdojë. Ju uroj shumë  shëndet dhe suksese”.

Leave a Reply