Venecia miraton raportin përfundimtar, Balla: Presidenti shkeli të drejtën themelore

Komisioni i Venecias miratoi opinionin perfundimtar per anullimin e dekretit per zgjedhjet lokale te 30 qershorit dhe nismen e mazhorances per shkarkimin e presidentit te Republikes Ilir Meta. Ne seance moren pjese delegacioni i presidences; Arben Cici shef kabineti, Bledi Dervishi keshilltari juridik dhe keshilltarja Ilda Zhulali.

Nga maxhoranca perfaqesues ishte Taulant Balla i cili deklaroi se draft-opinioni eshte i plote dhe analiza eshte shume profesionale.

“Kam disa propozime per amendimin e raportit. Presidenti i republikes nuk ka bere asnje perpjekje per dialog mes partive. Shkeli te drejten themelore te drejten per tu zgjedhur”

Leave a Reply