Tag Archives: Avni Halimi

Për lidershipin imoral

(RRUGË PËR NË EL DORADO, dramë, Avni Halimi, botoi “Konica Press”, Shkup, 2022) Krizë të lidershipit politik, dikund më shumë…

Kombi dhe identiteti kulturor

Tendenca për ngulfatje të identitetit kulturor përmes përkatësisë shtetërore është genocid kulturor, është shkelje e të drejtave të njeriut. Arritja…

KTHIMI I JUDËS

(fragment, monodramë, 2004) (Zhvesh tunikën dhe me të e vesh njërën nga shtyllat.) Kurrë nuk u shfrye urrejtja e mllefi…

Flijimi si motiv i rimëkëmbjes

(Përkitazi me shfaqjen “VIZITA E ZONJËS PLAKË”, të autorit Fridrih Dyrrenmat, nën regjinë e regjisorit të mirënjohur shqiptar, Sulejman Rushiti,…