Category Archives: Kulturë

Politikat e bibliotekave

Midis nesh Bibliotekat si Shtëpi e Librit të vetmen politikë që duhet ta kenë është ruajtja e librit, tubimi i…

Mungesa e një çmimi dinjitoz

Letër nga Tetova Përderisa në Shqipëri e Kosovë sado kudo vlerësohet letërsia, në Maqedoninë e Veriut (te shqiptarët), akoma nuk…

Pushteti vendor dhe kultura

Letër nga Shkupi Në vendet e rajonit, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku më së shumti janë arritur marrëveshje të…

Të rinjtë dhe kultura

Midis nesh Nëse të rinjtë tanë i pyet sot se çka është kultura, do të përgjigjen se “kulturë është shkuarja…

Intelektuali shqiptar!?

Midis nesh Ka kohë që mjegulla ka rënë edhe mbi kulturën shqiptare, e cila mbahet gjallë vetëm në saje të…

Pse botohen librat!

Midis nesh Nuk shtrohet problemi këtu për librat shkollorë, që ofrojnë njohuri dhe që shtojnë dituritë përgjatë arsimimit. Pyetja shtrohet:…