Category Archives: Kulturë

Për lidershipin imoral

(RRUGË PËR NË EL DORADO, dramë, Avni Halimi, botoi “Konica Press”, Shkup, 2022) Krizë të lidershipit politik, dikund më shumë…

Politikanët dhe krijuesit

Te ne shqiptarët, çuditërisht, është krijuar një hendek i thellë dhe i pakapërcyeshëm në mes të politikanëve dhe artistëve, krijuesve,…

Art dhe argëtim

Në fokus Përpjekjet e politikës për të ndërhyrë në lirinë artistike apo intelektuale, janë të dukshme gjithandej Evropës, sidomos në…

“Dyqanet e studiuesve”!

Fatkeqësisht, të paktë janë studiuesit e mirëfilltë të letërsisë shqiptare, ndonëse ka shumë të tillë që bëjnë përpjekje të qëndrojnë…

Fuqia e kulturës

Midis nesh Kultura është shtylla vertebrale e çdo etnie. Gjykuar sipas koncepteve bashkëkohore, është i pavlefshëm secili komunitet apo shoqëri…

Cirku letrar

Midis nesh Vrapi absurd për të botuar si e si një vepër letrare, edhe përkundër faktit se lexuesit janë gjithnjë…