Category Archives: Kulturë

Letërkëmbimi

Në fokus Letërkëmbimi është formë e përcjelljes së informacionit si dhe të ruajtjes së kontaktit dhe të raporteve. Një letër…

Elitat kulturore shqiptare…

Midis nesh Në fillim të viteve 90-ta, përkatësisht në ndarje me regjimet një-partiake dhe fillimet e pluralizmit, elitat kulturore shqiptare…

Moral i korruptuar

Midis nesh Një nga shkrimtarët e Kosovës që ishte prezent në Panairin e sivjetmë të librit në Tiranë, në një…

Inatet “akademike”

Letër nga Prishtina Pas Konferencës jubilare në 50-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit të organizuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë,…

Alarm i kuq

Letër nga Tirana Në Tiranë po mbahet edicioni i 25-të i Panairit të Librit, organizuar nga Shoqata e Botuesve Shqiptarë….

Brezni të rrëmbyera

Në fokus Dyzet vjet më parë, në trevat etnike shqiptare (në Shqipëri më vonë), kishin depërtuar video-kasetat të cilat përdoreshin…