Category Archives: Kulturë

Flijimi si motiv i rimëkëmbjes

(Përkitazi me shfaqjen “VIZITA E ZONJËS PLAKË”, të autorit Fridrih Dyrrenmat, nën regjinë e regjisorit të mirënjohur shqiptar, Sulejman Rushiti,…

LETËRSI ME CENTIMETRA!

Nga Shkëlzen HALIMI / Ndokujt nga ata që merren me shkrime (letrare e publicistike), me siguri u ka ndodhur edhe…

Teatri

Teatri si godinë është vendi ku shikohet dhe përjetohet katarsisi (spastrimi shpirtëror). Si subjekt jurdiko-kulturor është institucion nacional jashtëzakonisht i…

Libri

Libri nuk është prodhim i shtëpisë botuese, as prodhim i ministrisë së kulturës! Libri është vepër e shkrimtari, është copa…