Beogradi nuk e pranon shtyrjen e formimit të AKS-së

“Procesi i shtyrjes së formimit të Asociacionit të Komunave serbe për Serbinë politikisht nuk ënjtë i pranueshëm. Nuk ka fjalë e as arsyetim për shtyrjen e mëtejshme dhe Serbia dhe do të vazhdojë që marrëveshje të zbatohen deh që popullit tonë t’i mundësohet jeta normale”, citon radiokim të ketë thënë drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjurq, transmeton Koha.net.

Gjuriq mendon se “vetëm me respektimin fjalës së dhënë, respektimin e asaj për të cilën janë marrë vesh dy palët, mund të shpie në një raport politik i cili ka kuptim për të ardhmen e sigurt të të gjithëve”.

Gjuriq ka thënë se për të gjitha problemet me Kosovën Serbia do t’i drejtohet KS të OKB-së.„Ne adresë tjetër e më të rëndësishme në organizatat ndërkombëtare Nuk kemi”, ka thënë ai.

Leave a Reply