Bllokohet ura Tower në Londër

Ura e famshme Tower në Londër ka ngecur në pozicionin e saj të hapur për herë të dytë në një vit për shkak të një defekti teknik, duke shkaktuar bllokime të mëdha trafiku në të dy anët e lumit Thames.

Korporata e qytetit të Londrës, pronare e urës, njoftoi se po punojnë për zgjidhjen e problemit sa më shpejt të jetë e mundur.

Fotografitë e urës 127-vjeçare, një nga disa ura që lidhin veriun dhe jugun e kryeqytetit britanik, tregojnë dy gjysmat e një kolone të ngritur dhe të automjeteve në të dyja anët. Ura ishte e bllokuar për më shumë se tre orë dhe problemi u shfaq rreth orës 6 pasdite.

Ura hapet rreth 800 herë në vit për të lejuar kalimin e anijeve të mëdha, dhe koha e hapjes është rënë dakord 24 orë paraprakisht.

Tower Bridge u riparua në vitin 2006 kur mekanizmi u bllokua katër herë një vit më parë. Incidentet kanë qenë më të rralla që atëherë, dhe e fundit u raportua më 22 gusht 2020, kur ai ishte i bllokuar për më shumë se një orë.

Në maj 1997, presidenti amerikan Bill Clinton ishte ndarë nga kryeministri Tony Blair kur ura u hap para kolonës së automjeteve në të cilat ai mund të kalonte. Në atë rast, nuk ishte një gabim teknik, por një organizim i dobët i kohës së hapjes.

Leave a Reply