Donald Trump shënon fitore dërrmuese në grupin parlamentar në Nevada

Ish-presidenti Donald Trump ka fituar grupin republikan të Nevadës me një diferencë të madhe.

I vetmi person tjetër emri i të cilit ishte në fletëvotim ishte Ryan Binkley, një pastor dhe biznesmen, shkruan BBC. 

Kjo do të thotë se zoti Trump do të marrë të gjithë 26 delegatët e Nevadës, sistemi i përdorur nga partitë për të përcaktuar kandidatin e tyre presidencial.

Rezultatet fillestare të raportuara nga CNN treguan se ish-presidenti fitoi më shumë se 98% të votave.

Duke iu drejtuar shkurtimisht një partie në Las Vegas, Donald Trump tha: “Nëse fitojmë këtë shtet, ne i fitojmë lehtësisht zgjedhjet në nëntor”.

Donald Trump tani ka fituar garat në tre shtete, Nevada, Iowa dhe New Hampshire, duke e bërë atë kandidatin e supozuar republikan në zgjedhjet e përgjithshme të nëntorit.

Ai gjithashtu fitoi një grup parlamentar republikan në Ishujt e Virgjër të SHBA.

Sfiduesi i vetëm serioz i Donald Trump i mbetur në garë, ish-guvernatorja e Karolinës së Jugut, Nikki Haley, kishte zgjedhur të mos merrte pjesë në grupin parlamentar të Nevadës dhe në vend të kësaj të paraqitej në votimin parësor të shtetit.

Ndalesa tjetër e zotit Trump do të jetë Karolina e Jugut, ku ai do të shkojë sërish ballë për ballë kundër Nikki Haley.

Pavarësisht tre humbjeve, ajo është zotuar të luftojë, duke argumentuar se mbështetësit republikanë duan të shohin një alternativë ndaj Donald Trump dhe se “votuesit duan një zgjedhje, jo një kurorëzim”.

Leave a Reply