Fjalimi i Ivanov, reagon KE: Të gjithë të zbatojnë marrëveshjen me Greqinë

Komisioni Evropian ka reaguar ndaj fjalimit nga presidenti Gjorge Ivanov, gjatë të cilit ai tha se nuk e mbështesin marrëveshjen me Greqinë.

Brukseli njoftoi sot se pret që të gjitha palët të jenë konstruktive, njofton MIA nga Brukseli.

“Ne presim që të gjitha forcat politike për të luajtur një rol konstruktiv duke mbështetur qëllimin e përbashkët strategjik të integrimit evropian dhe për të siguruar zbatimin e kontratës”, deklaruan zyrtarë nga Komisioni Evropian.

Komisioni Evropian thekson se mbështet marrëveshjen mes Greqisë dhe Maqedonisë. Brukseli kërkon nga qytetarët që të marrin pjesë në referendum dhe për të ushtruar të drejtat e tyre civile, për shkak se kjo është “një moment i rëndësishëm për të vendosur të ardhmen e vendit”.

Leave a Reply