Hajdari: Inspektime ndaj biznesit online

Inspektimet online pritet t’i japin fund abuzimeve ndaj bizneseve dhe korrupsionit. Kryeinspektori Shkëlqim Hajdari, shprehet i bindur se reforma e ndërmarre, do te sjelle formalizimin e ekonomisë shqiptare.

E gjithë procedura e inspektimeve do te behet online dhe do te monitorohet ne kohe reale. Blloqet e gjobave qe ishin kthyer ne tmerrin e bizneseve, tashme do te zëvendësohen nga kamerat dhe sistemi i dixhitalizuar.

Nje risi tjetër qe sjelle reforma është edhe fakti se inspektimet do te jene te planifikuara. Kjo sipas Hajdarit, behet per t’i ardhur ne ndihme biznesit.

 

Leave a Reply