Ish-presidenti i Rusisë përmend luftën bërthamore nëse Moska ndëshkohet nga ICC

“Ideja për të ndëshkuar një vend që ka arsenalin më të madh bërthamor është absurde në vetvete”, ka thënë Medvedev, një aleat i ngushtë i presidentit Vladimir Putin.

“Dhe potencialisht krijon një kërcënim për ekzistencën e njerëzimit”, ka vazhduar ai.

Medvedev, i cili ishte presidenti i Putinit midis 2008 dhe 2012, tani është nënkryetar i Këshillit të Sigurisë.

Që kur Putin dërgoi trupa në Ukrainë më 24 shkurt, Medvedev ka përdorur rregullisht rrjetet sociale për të sulmuar Perëndimin dhe ata që kritikojnë Moskën.

Muajin e kaluar, ai i quajti ata që “urrejnë” Rusinë “të degjeneruar” dhe u zotua se do të punonte për t’i “zhdukur”.

Leave a Reply