Izraelit i dështon udhëtimi në hënë

Një fluturake e vogël hapësinore, e krijuar nga një fond privat është pritur që të zbresë sonte në hënë. Por fatkeqësisht ka dështuar në misionin e saj.

Shkaku duket që ka qenë shpejtësia tepër e madhe e fluturakes që po udhëtonte me shpejtësinë 134m/s, dhe motori i saj kryesor u shkëput pas fluturimit përmbi 10 km në lartësi.

Kjo është një foto e fundit që u bë kur fluturakja goditi sipërfaqen e hënës.

Leave a Reply