Kashmiri, Pakistani i drejtohet Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë

Konflikti mes Pakistanit dhe Indisë në lidhje me Kashmirin është acaruar nga dita në ditë.

Për të kërkuar zgjidhje në lidhje me këtë çështje Pakistani duket se është i vendosur që ti drejtohet Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (GJND).

Mediat ndërkombëtare bëjnë me dije se ministri i jashtëm, Shah Mehmood Qureshi, ka theksuar se janë të vendosur tashmë që ta çojnë çështjen e Kashmirit në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë.

India që në fillim të gushtit, ka revokuar autonominë e pjesës së administruar prej saj në Kashmir. Kashmiri pretendohet edhe nga India dhe nga Pakistani. Të dyja vendet posedojnë armë bërthmore.

Leave a Reply